POZIV NA ISKAZ INTERESA ZA SUDJELOVANJE U FESTIVALU PETOMINUTNIH IGROKAZA POZOR! Plivamo na sceni 12

Dječji kreativni centar DOKKICA organizira 12. po redu Festival petominutnih igrokaza POZOR! Plivamo na sceni koji će se održati 19. i 20. svibnja 2023. i to na virtualnoj i pravoj pozornici! 

Nakon dobivenog Priznanja Hrvatskog centra za dramski odgoj za kontinuirani rad na razvijanju dramskog i scenskog stvaralaštva djece i mladeži u lokalnoj zajednici te posebno za pokretanje i održavanje Festivala petominutnih igrokaza POZOR! Plivamo sceni, DOKKICA je odlučila sudjelovanje na Festivalu omogućiti osnovnoškolskim dramskim skupinama iz cijele Hrvatske. Tako će svi prijavljeni igrokazi biti predstavljeni na virtualnoj pozornici DOKKICE: https://festivalpozor.com/virtualna-pozornica/ , a prosudbeno povjerenstvo Festivala odabrat će šest (6) igrokaza koje će učenici izvesti uživo 20. svibnja u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku. 

Svim prijavljenim sudionicima i mentorima bit će dodijeljeno priznanje za sudjelovanje na našem nacionalnom Festivalu, dok će učenici i mentori odabranih igrokaza sudjelovat i u organiziranom popratnom programu u Osijeku te će im se nakon izvedbe igrokaza uživo dodijeliti nagrada Ribica za određenu kategoriju. 

Pozivamo sve učitelje i nastavnike – voditelje dramskih grupa u osnovnim školama da iskažu svoj interes za sudjelovanje na Festivalu do 6. ožujka putem obrasca: https://forms.gle/9oC1ojHCzkhXRHuW9 .

 

Uvjeti sudjelovanja na Festivalu POZOR! Plivamo na sceni 12: 

  1. Igrokaz koji se prijavljuje treba biti u trajanju od najviše 5 minuta te se tematski vezan uz neku od odlika mentalnog zdravlja: 

– dobar osjećaj o sebi samome, osjećaj osobne vrijednosti i samopoštovanje 

– svijest o svojim osjećajima i prihvaćanje osjećaja 

– sposobnost da se mijenjamo, prilagođavamo i nosimo s teškoćama i stresom 

– bavljenje produktivnim aktivnostima, koje nam pomažu da se razvijamo i rastemo 

– sposobnost stvaranja i održavanja prijateljstava i dobrih međuljudskih odnosa 

  1. 2. Igrokaz treba snimiti te videosnimku poslati najkasnije do 1. svibnja s fotografijom dramske grupe i mentora te roditeljskim suglasnostima.
  2. Videosnimka igrokaza treba biti statična u landscape formatu, jasne rezolucije i zvuka, inače se neće razmatrati. 

Nakon iskaza interesa organizator će prijavljenima uputiti poziv za sastanak putem Zooma na kojem će se razgovarati o svim važnim detaljima vezanima uz Festival. 

Za sve dodatne informacije mogu se poslati upiti na e-poštu: festival.pozor@gmail.com

Napomena: Sudionici izvan Osječko-baranjske županije, u slučaju odabira za nastup uživo u Osijeku, sami snose troškove puta i smještaja.